Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Roadtrip door Frankrijk, Italie, Oostenrijk en Duitsland

roadtrip-frankrijk-italie-oostenrijk-duitsland

Een van de gaafste en leukste vakanties die ik ooit heb gehad, heerlijk touren met de auto over smalle weggetjes hoog in de bergen, langs adembenemende blauwe meren en besneeuwde bergtoppen in de Alpen.

Wat neem je mee op een roadtrip?

Zoek allereerst welke landen je wilt bezoeken en plan dan je route. Op ANWB.nl vind je alle regels en aan welke verplichtingen jij en je auto moet voldoen. Ga je toch op de bonnefooi Europa in zorg dan dat je op zijn minst weet welke spullen verplicht zijn in de meeste landen als een veiligheidsvest een gevarendriehoek en spullen om een lekke band te repareren. Verzeker jezelf ook even voor pech onderweg. De meeste verzekeringen bieden deze service, zo niet kijk dan ook even naar een wegenwacht verzekering.

Dag 1; Straßburg

route-straatsburg

Op dag 1 hebben we Straßburg gepland, een schitterende stad boordevol mooie kerken en authentieke Duits Oostenrijkse architectuur. Met een brede rivier die dwars door de stad loopt is dit een erg mooie stad om te bezoeken. Check voor de zekerheid wel even of het geen officiële feestdag is anders kom je in een stad terecht waar weinig te beleven is. Deze pech hadden wij namelijk ;-). Je kunt al voor een paar euro overnachten bij diverse hotels die je eenvoudig kunt boeken bij booking.com of een andere grote boekingssite.

 

Dag 2, de Camping bij Lac d’Annecy

Op een uurtje of 6.5 rijden komen we aan bij een camping aan Lac d’Annecy, een schitterend en gigantisch blauw meer op nog geen uurtje van Genève. Ik heb er voor gekozen om alle tolwegen en snelwegen te vermijden om zoveel mogelijk te kunnen zien van het land waar we doorheen cruisen, alleen wanneer het niet anders kon hebben we de snelweg gepakt maar daar straks meer over.

Ik heb mijn kampeerspullen uit mijn karpervistijdperk thuis ingeladen, een tentje dat bestand is tegen weer en wind en staat binnen 2 minuten. Het plan is om elke dag verder te trekken naar een nieuwe camping dus snel in en uitpakken is belangrijk ;-).

Ook heb ik voor de vakantie een hengel gekocht die ik op dit meer de eerste keer ga proberen. Helaas voor zeer korte duur want dat rotding breekt doormidden bij de eerste keer ingooien. Tip: Ben niet goedkoop en koop niet zoals ik een telescoop werphengel van 20,- bij Raven hengelsport.

Op deze camping leren we 2 leuke gepensioneerd Engels stelletje met een kamper en een hond kennen en geven ons nog wat tips waar ze allemaal zijn geweest met de hond waar het niet te warm is. We hebben bij de lokale supermarkt ook even wat heerlijk bbq vlees gehaald en een goede fles wijn, want je bent nu eenmaal op vakantie en dan moet je even extra genieten van dit soort dingen.

De volgende dag tent afbreken, douchen, inladen en wegwezen. Op naar de volgende camping op ongeveer 4 uur rijden van onze huidige plek. Helaas ontkomen we er niet aan om een stuk snelweg te nemen maar deze rit door de alpen met in de verte de besneeuwde bergtoppen is geen straf.

Dag 3; Lac de Serre-Ponçon

Oepsie, de navigatie ingesteld op de verkeerde dag, we komen we bij de verkeerde camping aan, een uitgestorven tentendorp aan een stuwmeer heeft meer push dan pullfactoren. We voelen ons ook niet erg welkom en besluiten door te rijden naar de volgende camping die we tegen komen. Na wat zoekwerk op met Google maps zien we een mooi water op ongeveer 40 minuutjes cruisen.

We komen aan bij een schitterend blauw meer en in de verte zien we de camping liggen tegen een rotswand. Omdat we net voor het hoogseizoen aankomen is er nog plek genoeg en hebben we zelfs het allermooiste plekje uitgezocht, boven aan de rotsen met uitzicht over de bergen en Lac de Serre Ponçon.

Dag 4 en 5; Cannes en Monaco

Dag 6 en 7; Cinque Terre

Dag 8 en 9; Gardameer en Verona

Dag 1; Venetië

Dag 11; Innsbruck

Dag 12; Titisee Zwarte Woud

Share the Post:

Related Posts