Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review sporthorloge: Garmin Fenix 5 Plus

garmin fenix 5 plus

Ik geef toe, ik ben stiekem best een nerd als het gaat om gadgets, ik doe net zolang onderzoek dat ik het product al helemaal uit mijn hoofd ken voordat ik het überhaupt heb gekocht. Mijn zoektocht naar een sport/ smartwatch begon al voordat de Fenix 5 plus al op de markt was. Het lastige was toen, er was geen horloge zoals de Fenix 5 plus, met navigatie. Omdat ik regelmatig met mijn hond naar de ardennen ga om een kilometer of 20 te gaan hiken was ik op zoek naar een product waarmee ik makkelijk kan navigeren tussen verschillende trails met een langere levensduur dan mijn smartphone, die het zonder powerbank na 4 uur wel voor gezien houd.

Tot ik op Facebook een advertentie voorbij zag komen van de Fenix 5, ik ging onderzoek doen. Was dit dat eindelijk het product waar ik zolang naar op zoek was? JA, eenmaal besteld en om de pols was ik overtuigd dat dit het horloge is wat ik nodig had. Met verschillende tracking mogelijkheden als fietsen, hardlopen, hiken, wandelen, fitness en ga zo maar door. Elke activiteit heeft zo zijn eigen velden. Bij het hardlopen is het fijn om je hartslag, afstand, tijd en tempo te kunnen aflezen. Bij het fietsen vind ik alleen mijn hartslag zone’s belangrijk omdat ik de snelheid e.d. kan aflezen van jawel, ook een Garmin fietscomputer.

Ook het design van de horloge is mooi, lekker groot en met maar een paar knoppen kun je de hele horloge bedienen. Je kunt andere faces installeren via de Garmin connect app, zo kun je met kerst zelfs een face in het design van een foute kersttrui installeren, Om maar alvast in de stemming te komen zeg maar…

Bandjes BANDJES BANDJES

Het standaard oranje bandje is natuurlijk een tof item maar net zoals je de faces kunt aanpassen kun je ook je bandje aanpassen. Via Aliexpress heb je voor 50,- zo een stuk of 10 verschillende bandjes en verschillende materialen. Normaal gesproken bestel ik nooit iets bij die Chinese meukwinkel maar voor deze prijs kon ik ze niet laten liggen. Vooral omdat een los bandje van Garmin al snel 70,- kost.. Why??

garmin bandjes fenix 5 plus

Faces

Er zijn honderden gratis faces te downloaden, voor ieder wat wils. Persoonlijk vind ik de faces met alle data op 1 scherm het fijnst. Dan kun zaken als stappen, hartslag, zonsopkomst en ondergang, calorieverbruik allemaal aflezen van 1 scherm. Zo nu en dan wijzig ik voor de gelegenheid de face naar een chique klok en dan monteer ik ook een bijpassend bandje.

Share the Post:

Related Posts