Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dikke Tips vrijgezellenfeest Ardennen

tip vrijgezellenfeest ardennen

Ben jij die pisang die het vrijgezellenfeest van je beste maatje mag organiseren en heb je geen idee hoe en wat? Dan deel ik even een hele dikke tip. Ga lekker een potje survivallen in de Belgische Ardennen in plaats van je helemaal lam te zuipen. Zo zijn we laatst naar Adventure Valley in Durbuy geweest. Hier heb je de keus uit diverse activiteiten als rotsklimmen, kabelbanen, mountainbiken en een vrije val op een kussen. Succes verzekerd als je het mij vraagt. Maar niet voor de mietjes onder ons natuurlijk 😉

 

Verblijf Durbuy

Het handigst en leukste is dat je even hotelletje boekt in Durbuy, een oud historische stadje wat zich de kleinste stad op aarde noemt. Of dit waar is valt te betwisten natuurlijk. Gezellig is het zeker want er is in de zomer elke zaterdag wel wat te doen. Bijvoorbeeld bierproeverijen van lokale brouwerijen of diverse festivals. Het ligt op ongeveer 2 uur rijden van Eindhoven en 2.45 u van Utrecht. 

Kosten, ook belangrijk

Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wil maar ik denk als je in totaal 250,- tot 300,- pp apart houd dat dit ruim voldoende moet zijn. We hebben zelf gekozen om bij Adventure valley het rode bandje van 50,- te nemen omdat je hier toegang hebt tot de meeste activiteiten. Het hotel was 65,- pp voor 1 nacht en dan kun je nog ontbijten voor 15,- pp. De brandstof is ongeveer 10,- pp als je met meer dan 4 man gaat. 

Hiken

De Ardennen is tevens het hike walhalla van de Benelux, je vrijgezellenfeest is pas compleet als je een lekkere stevige hike tocht hebt gedaan de dag na Adventure valley. Wij hebben een mooie route gelopen in de buurt van La Roche-en-Ardennen. Een pitoreske plaatsje wat “de rotst” betekend. Nou als je dit mooie plaatsje binnen komt zie je precies wat ik bedoel. Check even de site van Wikiloc voor een route daar in de buurt. Download hun handige app en je hebt meteen een goed navigatie die je de weg wijst. 

In het centrum van La Roche heb je een paar leuke terrasjes om even het zweet weg te blussen. Zelf ben ik al vaak in La Roche geweest en er is 1 restaurantje dat er met kop en schouders tussenuit steekt en dat dat is deze 

Share the Post:

Related Posts