Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Review SAMSUNG QLED QE75Q7F 2018

Review SAMSUNG QLED QE75Q7F 2018

Nieuw huis, nieuwe TV, en dan wel de Samsung Qled QE75QF model 2018. Wat vind ik van deze tv en voldoet deze aan mijn hoge verwachtingen. Zelf ben ik geen super tv-nerd maar wil wel graag waar voor mijn geld. 2900 Euro voor een smart tv is behoorlijk wat geld. 

Het design

Plat, platter platst. Ik heb redelijk wat tv’s vergeleken, Qled en Oled. Voor mij was de keus voor Qled redelijk eenvoudig omdat dit iets voordeliger was voor mijn portemonnee. Een nieuw huis bouwen is al duur genoeg. Het platte design icm de platte muurbeugel ziet er erg vet uit, heb zelf een voorzetwand geplaatst zodat ik alle spaghetti aan kabels mooi uit het zicht kan houden. Ook ben ik erg fan van de diep zwarte kleur als de tv uit staat, hij glimt als een spiegel maar toch is dit niet storend.

Beeldkwaliteit om van te smullen

Op het moment dat ik de tv kocht had ik nog een 65 inch curved tv van Samsung, erg mooi maar ik miste het gewenste effect wat ik verwachtte. Dit heb ik wel met de Qled, het beeld is strak en zwart tot aan de rand van de tv. In het begin moest ik even wennen aan de helderheid, heb ook wat met de instellingen gesleuteld om het beeld meer naar wens te krijgen. Dat HDR effect programma is leuk maar is niet heel realistisch in mijn ogen. 

Geluid

Ook het geluid is zeer goed te noemen, vergeleken met mijn 65 inch curved. Ik heb het geluid van de tv ook via de receiver wat erg makkelijk werkt. Je kunt dan met de afstandbediening van de tv zelf het volume van de receiver bedienen. Ook gaat deze aan en uit met deze afstandbediening. 

Bediening en gebruikersgemak

1 afstandbediening met weinig knoppen is erg fijn te noemen. Er is goed gekeken naar welke knoppen het handigst zijn en deze hebben ze dan ook prominent in beeld. In de meeste gevallen heb je hier genoeg aan. Bij tv programma’s mis ik wel een + en – knop om lekker even tussen de zender te zappen. Ik kijk nu vaker Netflix dan TV dus dat is opzicht niet zo erg in mijn geval. Je kunt de tv eventueel ook met je stem bedienen, dat moet je dan even instellen in het menu. 

Share the Post:

Related Posts