Zoeken
Sluit dit zoekvak.

24 Km Hiken in de Eiffel, Nideggen Duitsland

hiken-eifel-nideggen-duitsland4

Voor wie van adembenemende panorama’s, uitgestrekte velden en schitterende rotsformaties houdt moet dit rondje van slechts 24km een keer gelopen hebben. Op slechts 1.5u rijden van Eindhoven begint de route in Nideggen. Een rustiek plaatsje in Duitsland. Eenmaal aankomen rijden lijkt het landschap in eerste instantie vlak. Ik dacht, was ik maar naar de Ardennen gegaan! Maar eenmaal de auto geparkeerd en mijn joekel even laten pissen ziet mijn oog dat over de rand een steile klim naar beneden begint. 

Nee, even zonder gekheid

Je 24 km ongetraind in dit berglandschap begeven raad ik af. Want eerlijk is eerlijk, ik ben best sportief maar 1 hele week lang spierpijn heb ik niet vaak gehad. Als je nog nooit een hike hebt gedaan, begin dan bij een kilometer of 12. 

De hoogtemeters die je maakt zijn het zwaarst voor je spieren. Loop rustig naar boven en houd het hoofd koel, voor zover dat kan natuurlijk.

steile-klim-nideggen

Goed te lopen

Deze route in de Eifel is verder prima te lopen, het zijn door de mens aangelegde routes die langs de mooiste hotspots rondom Nideggen lopen. Van brede gravel paden tot smalle trails, voor ieder wat wils. Is dit iets voor jou? Geen idee, maar je gaat je ogen de kost geven, dat beloof ik je.

Verder wil ik er niet teveel woorden aan vuil maken want zien is geloven toch? Hieronder nog een aantal mooie kliekjes die voor zichzelf spreken.

Zelf lopen met wikiloc

Natuurlijk laat ik jullie niet zelf de route helemaal uitvogelen, hier heb je natuurlijk tools voor anno 2019. Ik zelf gebruik vaak Wikiloc of gewoon de routes die ik kan zien op mijn Garmin. Deze specifieke route vind je hier

nideggen-hike-map

Heb jij nog toffe tips?

Heb je zelf nog toffe tips voor een mooie hike trail? Post ze in de comments hier beneden.

Share the Post:

Related Posts